Waar staat mijn data?
Tijdens het online boekhouden is er heel wat data die je moet bewaren. De Belastingdienst wilt immers dat je zeven jaar lang je gehele administratie bewaart. Deze data slaan wij voor jou op in onze drie front-end servers (drie verschillende locaties). Deze servers van AWS (Amazon Web Services) staan in de omgeving van Frankfürt, Duitsland. Dit is dus binnen de EU zone, waardoor je data weer een stukje veiliger is.
Deze servers worden allemaal beschermd door zogenaamde ‘Web Application Firewalls‘. Hiermee zorgen wij er voor dat de servers niet snel kunnen worden getroffen door aanvallen.
Jouw data is veilig
Als jij met InformerOnline werkt, is al je data gecodeerd, waardoor niemand er zomaar bij kan. Daarnaast beschikt InformerOnline over het meest uitgebreide SSL-certificaat beschikbaar. Een SSL-certificaat is een beveiligingsprotocol dat ervoor zorgt dat informatie tussen de webserver en internetbrowser geheim blijft.
Jouw gegevens zijn dus altijd veilig.
Backups en veilig inloggen
In Informer worden er constant realtime
backups gemaakt van de gehele database. Dankzij het slimme backup regime merk je als gebruiker niks van wijzigingen of updates.
Om veilig in te loggen gebruik je altijd een extra beveiligingscode, maar je kunt ook
tweefactor-authenticatie of inloggen via
passkeys instellen voor jezelf en andere gebruikers. Beide opties maken inloggen nóg veiliger, maar passkeys maakt het ook nog eens eenvoudiger.
Ontdek hier hoe je passkeys instelt
Ontdek hier meer over 2FA instellen voor gebruikers
Veiligheidsgarantie dankzij keurmerken
InformerOnline beschikt over verschillende prestigieuze veiligheidskeurmerken. Betrouwbaar Boekhouden in Nederland en Trusted Cloud in Duitsland. Niet iedereen krijgt deze keurmerken zomaar. Hiervoor moet je namelijk voldoen aan bijna driehonderd eisen, ook wel het ‘normenkader’ genoemd. Om up-to-date te blijven met deze normen worden er een jaarlijkse audit verricht door een onafhankelijke auditor. Deze bepaalt of we nog steeds voldoen aan alle strenge eisen.
Ook wordt er periodiek een ‘penetratie-tests’ uitgevoerd. Dat betekent dat er een externe ‘ethical hacker’ gaat proberen om in onze servers te komen, en test alle nieuwe manieren van hacken op onze systemen uit.